Napok-hetek óta főzelékeket kívánok, biztos ez is a tavasznak köszönhető, hogy könnyű, könnyed, zöld ételekkel veszem körül magam (persze ez alól kivételt képez a csokoládé:P). Életem első zöldbabfőzeléke nem mellesleg elég jól sikerült én Cayenne-nel bolondítottam, persze készülhet paprikás rántástól kezdve ezerféleképpen, na de ez lett most az örökölt, átvariált Nyammm recept.
Hozzávalók 4 személyre:
500 g MIRELITE zöldbab2 ek olívaolaj
2 ek liszt
2 gerezd zúzott fokhagyma
csipet só
őrölt fekete bors/Cayenne bors
1 pohár tejföl
1. A zöldbabot puhára főzzük pont annyi vízben, hogy az ellepje.
2. Amikor már megpuhult rántást készítünk.
3. Az olajat felhevítjük, bele zúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet és kicsit megpirítjuk, majd a zöldbab főzővizével kissé felhígítva a babhoz adjuk.
4. Folyamatos kevergetés mellett fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt és forralunk rajta még egyet.
5. Magában vagy bármilyen hús -vagy tojás feltéttel tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése