2014. március 25.

Klasszikus Kedd - Túrógombóc

Végre igazi új klasszikus keddi nyalánkság a blogon:)! Na meg új poszt is egyben...már ideje volt, remélem most már beindul ismét a gépezet, sok változás volt az utóbbi időben, de az ugyebár mindig jó:). Nagymamám szupertitkos gombóc receptje következik, abbahagyhatatlan! A legjobb része a készítésének a gombóc formázás, amit gyerekekkel együtt is vidáman gömbölygethettek:) Szeretitek?
Hozzávalók 12 gombóchoz:
500 g túró
140 g búzadara
1 citrom héja
3 cs vaníliás cukor
3 tojás
200 g zsemlemorzsa
30 g vaj
porcukor tejföl
csipet só

1. A túrót villával jól összetörjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat, a citromhéjat, a vaníliáscukrot és egyneműre keverjük. 
2. Félre tesszük 1 órára, hogy a búzadara felszívja a nedvességet és jól megduzzadjon.
3. A vajat megolvasztjuk, majd a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta.
4. Vizes kézzel gombócokat formálunk a túróból, majd forrásban levő sós vízben 3-5 perc alatt megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
5. Még melegen zsemlemorzsába forgatjuk, végül porcukorral, tejföllel, lekvárral, gyümölccsel ki-ki ahogy szereti tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében