Pici korom óta egyik nagy kedvencem a friss, édes, üde, zsenge zöldborsó. Főzelék, rizi-bizi, pesto...bármilyen formában jöhet. Mivel gyakran találkozom vele a konyhámban millió ízesítéssel készült már: menta, bazsalikom, kókusztej, chilli, gyömbér, curry. Ez az egyik kedvenc:). És igen, végre egy kis hús a blogon. A kacsamellről nincs is mit mondanom, egyszerűen tökély, receptje egy kiskuktától való:).
Hozzávalók 4 személyre:
2 kacsamell
só
frissen őrölt fekete bors
30 dkg mirelit zöldborsó
egy marék bazsalikom
4-5 levél menta
só frissen őrölt fekete bors
1. Hideg vízben megmossuk a kacsamelleket, kitokozzuk.
2. A melleket óvatosan beirdaljuk, vigyázva nehogy átvágjuk
a húsig.
3. Bőrös felén 3-5 percet pirítjuk, majd megfordítva a
másikat is további 3-4 percig.
4. A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra.
5. 5-10 percig pihentetjük, majd rácson előmelegített
sütőben kb 12-14 percig rozéra sütjük ízlés szerint.
6. A zöldborsót annyi vízben, hogy ellepje, megfőzzük.
7. Egy kis tálba kimérjük a zöldborsó felét, majd hozzáadjuk
a bazsalikomot, a mentát és kézi mixerrel pürésítjük.
8. A pürénket
hozzákeverjük az egész zöldborsó szemekhez, sózzuk, borsozzuk.
9. Tálaláskor balzsamecet redukcióval díszítjük.
Kifőztük 2014. március
Kifőztük 2014. március
Kedves webmester,
VálaszTörlésÉszrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu