2014. március 3.

Sáfrányos almás pite


Életem első jól sikerült rácsos pitéjét Lulu segítségével készítettem, azóta rácsos pite gyár lettem szinte, hiszen mindenféle gyümölccsel, ízvilággal felruházhatjuk, így millió lehetőség rejlik benne. Arról ne is beszéljünk, hogy eteti magát, seperc alatt elfogy, a tészta előre begyúrható és gyorsan összeállítható:)! Az alma-sáfrány kombó pedig azóta is kedvenc, ez a fűszer egy igazi titkos afrodiziákum arany áron:) Rácsozzatok Ti is:)!
Hozzávalók egy 26 cm-es piteformához:
2 csésze liszt
csipet só
150 g hideg vaj
8 ek hideg víz
3 alma
fél citrom leve
2 kk sáfrány
2 ek barna cukor
1 tojássárgája

1. A lisztet összekeverjük a sóval, a vajat kockázzuk és összemorzsoljuk a liszttel.
2. Hozzáadjuk a vizet is és egyneműre gyúrjuk.
3. Fél órát hagyjuk pihenni a hűtőben.
4. Az almákat megmossuk, vékonyan szeleteljük, majd meglocsoljuk a citrom frissen facsart levével, összekeverjük a cukorral és a sáfránnyal.
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piteformánkat kivajazzuk, kilisztezzük.
6. A tésztánkat kinyújtjuk és a piteformába tapogatjuk, a fennmaradó tésztát is kinyújtjuk.
7. Szépen körberakosgatjuk az alma szeletekkel.
8. A fennmaradó tésztából rácsokat vágunk, majd a pitére helyezzük.
9. Tojássárgával lekenjünk, majd 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...