2013. december 17.

Klasszikus Kedd - Hókifli

Igazi karácsonyi klasszik számomra a hókifli, mindig volt, van és lesz is az ünnepi asztalon. Szinte minden évben új receptet próbáltam ki, ilyen-olyan lekvárral töltöttem, diósan, nem diósan. Na, de ez a recept szerintem most egy darabig megállja a helyét az asztalon. Tökély, omlós, puha, most málnalekvárral töltöttem a kis kuktáimmal, az igazi szilvalekvárral, mint tudjuk, hiába nem szeretem:) Az isteni alaprecept Katucitól, minimál változtatással. Töltsétek kedvetekre, igazi jó barát program:)!
Hozzávalók 50 db kiflihez:

500 g finomliszt
250 g vaj
175 g tejföl
egy csipet só
kb. 300 g bármilyen lekvár
vaníliás porcukor

1. A vajat felkockázzuk, elmorzsoljuk a liszttel és sózzuk.
2. Hozzáadjuk a tejfölt és egyneműre gyúrjuk.
3. A tésztánkat fóliába tekerve tegyük néhány órára a hűtőbe.
4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
5. A tésztát lisztezett felületen 1-2 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk tetszőleges méretű kör alakú kiszúróval (én 6-7 cm-es átmérővel dolgoztam).
6. Mindegyik kör közepére rakunk egy kis kanálnyi lekvárt, feltekerjük, majd kifli alakot formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
7. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük őket és még forrón vaníliás porcukorba hempergetjük a kifliket.

8. Dobozban tároljuk, de úgyis elfogy:)

3 megjegyzés:

  1. óóó ha lesz időm, egy ilyet még összedobok :)

    VálaszTörlés
  2. Áldott, Békés Karácsonyt kívánok Neked! Legyen olyan szép az Ünneped, ahogy elképzelted!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...