2013. március 12.

Klasszikus Kedd - Gesztenyeszív

Csak betoppanok itt az utolsó órákban még a keddi klasszik nyalánksággal, nem hagyom cserben a keddünket! Ilyen gyorsan és hatékonyan nem termett itt még poszt, mint most az biztos:) Az egész gondom ott kezdődik, hogy 4 napja szigorú CH mentes (no fehér liszt, no cukor, no keményítő) étkezésen vagyok és ez még el is fog tartani egy darabig, ugyanis kitűztem magam elé egy 30 napos ütemtervet. Na, már most, ha olvastok láthatjátok, hogy telis tele van itt minden édességgel, hiszen imádok sütni és már elvonási tüneteim vannak:o) Ennek örömére a klasszikokon kívül egészségesebb vonulat veszi kezdetét édességek terén, és várhatóan sósságok is növekednek. Képzeljétek, nálam nagy dolog, hogy megszerettem a halakat az elmúlt két hétben:) Már egészen kedvelem a tengeri halakat és a lazacot is kívánom:) Hihetetlen, milyen változásokon megyek keresztül így-úgy-amúgy. A másik gondom, a desszertek kapcsán, hogy most az életmód váltás közepette nincs is aki megegye, így legtöbbször ajándékba landol, illetve "fizetett" tesztalanyaim mondják a véleményeket és ezeket osztom meg Veletek is. Na, de csak elkészült este a mai klasszik, (ami gyerekkorom egyik kedvence volt a cukrászdákban és a színházi előadások szünetében), gyors fotó, egy spinning óra, fotó hekkelés, logó, szóömlés, done:)
Hozzávalók 12 darabhoz:
250 g gesztenyemassza
80 g vaj
1 cs vaníliáscukor (v. 2 tk házi)
5 darab babapiskóta
1 tk rum
200 g étcsokoládé

1. A gesztenyemasszát kiengedjük, majd az összes többi hozzávalóval együtt (a csokoládé kivételével) egynemű masszává keverjük. Hűtőbe tesszük 10-15 percre pihenni.
2. A hideg masszánkból 30 g-os golyókat készítettem, majd a golyókból csepp alakot formázva egy sütőpapírra tettem őket. Amint megvan az összes cseppünk mehetnek vissza  a hűtőbe egy 10 perc erejéig dermedni.
3. A csokoládét temperáljuk. Erre azért van szükség, hogy a bevonatunk szép, selymes, roppanós legyen a gesztenyénken. (Én a csokoládé 3/4-ét felolvasztottam, majd a maradék 1/4-edet belekevertem a felolvasztott részbe.)
4. A temperált csokoládéba mártogatjuk egyesével a cseppjeinket, úgy, hogy a csepp alak 3/4-ed részét ellepje. Sütőpapírra téve hagyjuk megszáradni.

Ízlés szerint adhattok még hozzá porcukrot, de szerintem, így is elég édes desszert. Nem mondom, hogy egyszerű a csepp alakot formázni, de nekem köztudottan nincs kézügyességem, úgyhogy hajrá fiúk-lányok:)

4 megjegyzés:

  1. Anyukám, látszik milyen szép roppanós a csokid, de beleharapnék egybe :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagy kedvencem volt régen, nem is értem miért nem ettem évek óta... Örülök, hogy eszembe juttattad! :-)

    VálaszTörlés
  3. Huh, komolyan a Ramadán havi böjt könnyebb (lehet), mint a CH-mentes diéta! Az előbbiben van bőven tapasztalatom, az utóbbiban meg biztos vagyok, h nem bírnám :)
    Amúgy meg nagyon szívesen lennék én is a "fizetett" tesztalanyod :D

    VálaszTörlés
  4. :) Köszi lányok:)

    Adél mindenképp, amint haza jössz tesztelhetsz:)

    Örülök Zsuzska, remélem nálad is elkészül:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...