2013. május 2.

Zöldborsó pesto - Kifőztük 2013.május


Imádom a pestók összes fajtáját! Tényleg bármiből lehet készíteni! Mandula, mogyoró, fenyőmag, tökmag, medvehagyma, petrezselyem, bazsalikom, menta, zöldségek. A lényeg, hogy a fantáziátokban találkozzon egy olajos pirított mag, egy friss zölddel, na meg a fűszerekkel, és akkor már rossz dolog nem sülhet ki belőle! Ez a zöldborsós pesto egy igazi könnyed tavaszi verzió! Kifőztükből le is tölthetitek:)
Hozzávalók 4 személyre:
200 g fagyasztott zöldborsó
50 g pirított fenyőmag
1 fokhagyma gerezd
1 marék bazsalikom levél
fél marék mentalevél
50 g reszelt parmezán
125 ml olívaolaj

1. A fenyőmagot megpirítjuk.
2. A hozzávalókat botmixerrel szép sorjában egyneművé keverjük.
3. Olívaolajjal leöntve tároljuk.

4 megjegyzés:

  1. Még egy kicsit visszafogom magam és megvárom a friss borsót! :)

    VálaszTörlés
  2. Mindjárt itt a borsószezon, ezt biztos ki fogom próbálni. Tetszik a blogod, találtam néhány követendő receptet.
    Látogass el az oldalamra, mert kaptál tőlem egy díjat!
    Szeretettel:
    Aliz

    VálaszTörlés
  3. Köszi, anyukám!

    De jó Muskátli Büfé, mindnképp jelezd, ha elkészült:)

    Köszi Alíz, máris lesem:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében