Imádom a pestók összes fajtáját! Tényleg bármiből lehet készíteni! Mandula, mogyoró, fenyőmag, tökmag, medvehagyma, petrezselyem, bazsalikom, menta, zöldségek. A lényeg, hogy a fantáziátokban találkozzon egy olajos pirított mag, egy friss zölddel, na meg a fűszerekkel, és akkor már rossz dolog nem sülhet ki belőle! Ez a zöldborsós pesto egy igazi könnyed tavaszi verzió! Kifőztükből le is tölthetitek:)
Hozzávalók 4 személyre:
200 g fagyasztott zöldborsó
50 g pirított fenyőmag
1 fokhagyma gerezd
1 marék bazsalikom levél
fél marék mentalevél
50 g reszelt parmezán
125 ml olívaolaj
1. A fenyőmagot megpirítjuk.
2. A hozzávalókat botmixerrel szép sorjában egyneművé keverjük.
Anyukám, ez ultratuti :)
VálaszTörlésMég egy kicsit visszafogom magam és megvárom a friss borsót! :)
VálaszTörlésMindjárt itt a borsószezon, ezt biztos ki fogom próbálni. Tetszik a blogod, találtam néhány követendő receptet.
VálaszTörlésLátogass el az oldalamra, mert kaptál tőlem egy díjat!
Szeretettel:
Aliz
Köszi, anyukám!
VálaszTörlésDe jó Muskátli Büfé, mindnképp jelezd, ha elkészült:)
Köszi Alíz, máris lesem:)