2013. május 8.

Joghurtos mákos sütemény - Kifőztük 2013.május

Áfonya, mák, citrom, fehércsokoládé - ha ebből csak egy alapanyag is szerepel valamiben, az már nem lehet rossz - na, de ha mind a négy?! Az egyszerűen ellenálhatatlan:) Mai sütizés indul! Kifőztük magazin májusi számában jelent meg, amit még mindig letölthettek ám itt:)!
Hozzávalók 12 szelethez (14x25cm kenyérsüőforma):
175 g liszt
2 tk sütőpor
75 g őrölt mandala
175 g cukor
150 ml joghurt
75 ml olívaolaj
3 tojás
1 citrom leve
40 g darált mák
100 g fehércsokoládé
bogyós gyümik

1. Kivajazunk egy kenyér sütőformát.
2. Összekeverjük a lisztet, sütőport, őrölt mandulát, a mákot és a cukrot.
3. Egy bögrében egyneműre keverjük a joghurtot, az olajat, a tojásokat és a citrom levét, majd keverjük hozzá a száraz keverékünket is.
4. Beleöntjük a formánkba.
5. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
6. Megszórjuk a bogyós gyümölcsökkel és a fehércsokoládéval is meglocsoljuk.
 

4 megjegyzés:

  1. Ha mák, akkor nálam nyerő; főleg ha ilyen gyönyörű fotók is kísérik!!!!

    VálaszTörlés
  2. Isteni lehet.) A fotók is csodaszépek:)

    VálaszTörlés
  3. Ez nekem nagyon bejön!! A kèpek meg szuperek.....plàne, hogy a gyümikenyeret alapból imádom!!!! :))

    VálaszTörlés
  4. Már szaladok is a boltba a málnáért és tolom is :)) Meseszépek a fotóid Anyukám :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében