2013. május 9.

Füstölt édespaprikás lacazfilé spenót ágyon - Kifőztük 2013.május


Annyira élvezem, hogy már közeledek a halak világa felé:) Egyre jobban barátkozom az összes tengeri fajtával, egyenlőre a lazac a befutó! Legtöbbször csak fokhagymásan, illetve roston készült, így mindneképpen ki szerettem volna próbálni egy erőteljesebb, fűszeres ízhatásban! NY szerint ez életem lazaca, úgyhogy hajráhajrá lazacozzatok Ti is:) Kifőztükből letölthetitek!
Hozzávalók 4 személyre:
0,7 kg lazacfilé
90 g méz
1 ek  őrölt füstölt édespaprika
½ tk  citrombors
1 tk tengeri só
körethez:
400 g bébispenótlevél
30 g vaj
1 gerezd fokhagyma

1. A lazacokat mossuk meg papírtörlővel töröljük szárazra, vágjuk 4-6 szeletre.
2. Egy kis tálban keverjük össze a paprikát, a borsot és a sót.
3. Locsoljuk meg az mézzel a lazacfiléket és szórjuk meg a fűszerkeverékünkkel.
4. Tegyük hűtőbe és hagyjuk pácolódni minimum 1 órát.
5. Felforrósított serpenyőben 4-5 perc alatt süssük meg a bőrös oldalát, majd fordítsuk meg és süssük további 2-3 percig.
6. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, fokhagyma nyomóval a fokhagyma gerezdet préseljük, majd hozzáadjuk a forró vajhoz, beledobjuk a friss spenótleveleket és 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk.
7. Tálaláskora spenótlevelekre helyezzük a lacazfilét és frissen facsart citrom levével meglocsoljuk.

2 megjegyzés:

  1. Ez annyira, de annyira...csak csorog a nyálam! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta. A lazac nálam is nyerő. Csak elég drága. Én akkor szoktam venni, ha akciózza a multi.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében