2013. május 16.

Málnás csokoládépuding - Kifőztük 2013.május

Málna - csokoládé egy igazi szerelem páros, nekem biztosan. Egyszerűen annyira nagyszerűen passzolnak egymáshoz, hogy arról már írnom is nehéz:) Torta, fagyi, csokoládé, puding...tényleg minden formában verhetetlen, persze csak az eper-rebarbara után:) Aki szereti kényeztetni magát igazi csokoládéval és hozzá még egy kis fanyarkásan édes málna ízt is érezni, na az annak az illetőnek a  desszertje! Szuper vendégváró és még a hűtőben is eláll:) Kifőztük májusi számából is letölthető sok-sok recepttel együtt:)
Hozzávalók 6 személyre:
150 g fagyasztott/friss málna
125 g étcsokoládé (60% kakaótartalmú)
300 ml tejszín
1 tk vaníliakivonat
4 tojássárgája
3 ek nyírfacukor
kakaópor, friss málna a díszítéshez

1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
2. A szuflétálkákba szétosztjuk a málnát. 
3. Közepes lángon a tejszínt a csokoládéval összeolvasztjuk, majd hozzá öntjük a vanília kivonatot is és hűlni hagyjuk.  
4. Egy spatulával a tojássárgákat összekeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a csokoládés keverékünkhöz és egyneműre keverjük. 
5. A masszánkat igazságosan elosztjuk a szuflétálkákba. A szuflétálkákat egy magas falú tepsibe rakosgatjuk. 
6. A tepsit megtöltjük forró vízzel úgy, hogy a szuflétálkák feléig érjen.
7. 20-25 perc alatt megsütjük, hagyjuk hűlni, majd lefedve hűtőben hagyjuk pihenni egy éjszakát. 
8. Tálalás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd megszórjuk kakaóporral és friss málnával díszítjük.

Mennyei málna:)

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében