2012. szeptember 6.

Áfonyás kefíres kevert süti

Gyors bejelentkezés két tétel és munka között, mert már elvonási tüneteim kezdenek lenni a blog hiányától:) Pluszban tudat alatt itt az "ősz"(hisz az időjárás nem azt mutatja:)) és alig várom, hogy süssek-főzzek a szeptemberi piaci felhozatalból. Nagyon szeretem a kefíres sütiket, gyors, könnyen elkészíthető, alapvetően egy könnyed sütemény. Korábban készítettem körtével és kipróbáltam most áfonyával is, mit ne mondjak?! Ütős. Habár áfonya már nem igen van a piacon, bármilyen szezonális gyümölccsel variálhatjátok! Pakolhattok bele szilvát, almát, körtét, aszalt vagy fagyasztott gyümölcsöket is. 
Hozzávalók egy kb. 30x25 cm-es tepsihez:
450 g kefír
4 db tojás
300 g áfonya
90 g liszt
1 tk sütőpor
90 g búzadara
90 g cukor
2 cs vaníliás cukor
1/2 dl étolaj
csipet só
Tepsi kivajazásához:
10 g vaj
1 ek liszt 

1. A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra.
2. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük.
3. Hozzá adjuk a kefírt, az olajat, a lisztet,  a darát, a sütőport és egy csipet sót is és egyneműre keverjük.
4. A tepsinket kivajazzuk, kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztánkat és a tetejére rakosgatjuk az áfonya szemeket, amik szép lassan elsüllyednek majd a tésztába. (a tésztába is bele lehet keverni)
6. 40-45 percig tűpróbáig sütjük.

Porcukorral, nutellával, lekvárral, fahéjjal is mennyei, hisz teszteltem:)

7 megjegyzés:

  1. Hmm, igazán guszta, és mennyire egyszerű!

    VálaszTörlés
  2. Szeretem az ilyen egyszerű de nagyszerű sütiket. Ennél nem is kell jobb!:) Remélem, hamar letudod a vizsgádat, hiányzik a klasszikus kedd is!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki és a színe...:))) Nagyon szép :))

    VálaszTörlés
  4. Jaj, gyönyörű ez a süti, nem beszélve a színekről! :)

    VálaszTörlés
  5. Micsoda színek szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  6. Kipróbáltam, nagyon fincsi:
    http://sunisuti.blogspot.hu/2015/08/afonyas-tejfolos-kevert-suti.html

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...