Még mindig tanulás, tanulás hátán, de már nem volt szívem kihagyni még egy klasszikus keddet:) Rántott csirke. Rántott húsfélék közül számomra ez a favorit, frissen facsart citrommal és frissen reszelt parmezánnal a tetején. Lesz majd biztos borjú bécsi is, de mifelénk főképp szárnyasok repkednek a konyhában (csirke, kacsa, liba). Rengeteg minden beszámolni valóm van Nektek. Az elmúlt egy hétben két kezemen sem tudom megszámolni mennyi gasztrobloggert ismerhettem meg személyesen és felejthetetlen élmény volt, egyikőjüket pont ma:)! Majd mutatok Nektek fotókat a következő bejegyzésemben az 5-ös gyakorlati vizsgámmal egyetemben, de most csirkézünk:)
Hozzávalók 2 személyre (4-6 szelet rántott csirkemellhez):
1 egész csirkemell
só
3 tojás
liszt
zsemlemorzsa
1. A csirkemellet hideg vízzel megmossuk, megtörölgetjük, majd szeleteljük.
2. A szeleteket sózzuk.
3. Panírozunk. A csirkemellek mindkét oldalát először lisztbe, majd a tojásba végezetül pedig zsemlemorzsába hempergetjük.
4. Bő forró olajban kisütjük.
Citromot facsarunk rá és megszórjuk frissen reszelt parmezánnal. Egyszerűen ennyi.
az a baj ezekkel a rántott cuccokkal, hogy macerásak és olajszag lesz tőlük a konyhában még akkor is, ha a legmagasabb fokozaton megy a szagelszívó. hogy mi a megoldás, ha az ember mégis rántott húst szeretne enni? menjen gyakran az anyóshoz családi ebédre, mert olyan jól úgysem csinálja senki, mint ő. :)
VálaszTörlésHát én imádom, bár egy ideje csak karajból készítem!
VálaszTörlésImádja az egész család! :)) Ha panírozás előtt pár órával fokhagymás tejbe áztatom, na akkor aztán.... :)) csak az a kár, hogy nem mindig jut eszembe...:S
VálaszTörlésIgen!!!ez gyönyörűűűűűűű:))
VálaszTörlésHát igen kedves táskarádió, az anyósok már csak ilyenek, bár nekem még nincs:D
VálaszTörlésÚ tényleg a fokhagymás tej....de rég készítettem így, köszi kamrapolc:)
Szofikáám, cupp!:)
Imádjuk mi is, főleg a kislányom, neki heti rendszerességgel kell gyártani, és szintén csirkemellből.:)
VálaszTörlésEgyik kedvencünk:-) egy tál saláta mellé, fönséges vacsora!
VálaszTörlésÉn is imádom, meg a családom is. Annyi pici változtatással csinálom, hogy nem sózom a húst, hanem a zsemlemorzsát keverem össze vegetával, és úgy panírozom. Nagyon finom!
VálaszTörlés