2014. február 6.

Csokoládés-banános falatok - Kifőztük 2014. február

Bőven itt a farsang szezon, így a sok fánk mellé jól jön még egy kis nyalánkság:) A körülöttem levő apróságok meg én is kifejezetten kedveljük ezeket a sütinyalókára hajazó desszerteket, úgyhogy ami valamilyen pálcikán van az tuti nyerő:)! Hihetetlen egyszerű, gyors és eteti magát, akár ízesített csokoládéba is márthatjuk, úgy van egy plusz ízfaktor!
Hozzávalók 4 személyre:
4 banán
100 g étcsokoládé (min. 70%, én lime-os étcsokoládét használtam)
kókuszreszelék/őrölt mogyoró/dió/mandula

1. A banánokat félbe vágjuk, majd félre tesszük.
1. Az étcsokoládét összetörjük és 70 g-ot vízgőz felett lassú tűzön felolvasztunk, majd amikor már felolvadt hozzákeverjük a maradék csokoládét (temperáljuk).
3. A banánokat felhúzzuk egy hurkapálcára, majd a temperált csokiba forgatjuk és félretesszük száradni.
4. Mielőtt teljesen megdermedne a csokoládénk a banánokat kókuszreszelékbe, őrölt mogyoróba, mandulába, dióba hempergetjük.

Kifőztük 2014. februári szám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében