2013. augusztus 6.

Klasszikus Kedd - Sajtos rúd

Kiskoromban alig vártam a zsúrokat, mert minden anyuka tarsolyában ott pihent ez a mennyei sajtos rúd recept. Sajnos nálunk szinte sosem készült, így én ezt az örök klasszikust abszolút a zsúrokhoz kötöm a nutellás kenyérrel egyetemben:) De most már a zsebemben az örök recept, így nálam is bármikor elkészül, hol a sajtokat variálva benne, hol tönkölyliszttel játszva. Erősen abbahagyhatatlan, úgyhogy én tényleg csak vendégsereg érkezésekor készítem, különben egy ültő helyemben elfogyasztanám!:) Én óriás 13-15 cm-es rudakat készítettem:)
Hozzávalók 5-6 (50-60 darab) személyre:
500 g liszt
250 g puha vaj
200 g reszelt sajt
1 pohár tejföl

A tetejére:
2 tojássárgája
150 g reszelt sajt

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a  reszelt sajtot és a tejfölt is, majd jól összedolgozzuk, simára gyúrjuk.
3. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük mindenhol egyenletesen tojássárgájával és  megszórjuk a reszelt sajttal a tetejét.
4. Derelyevágóval, vagy pizzaszeletelővel, vagy szimplán késsel tetszőleges rudakat vagdosunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
5. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm, köszönöm ezt a receptet! Az elmúlt héten össze-vissza kerestem, sajnos anno nem írtam fel magamnak, mikor csináltam és a neten tovatűnt a recept. Pont ilyen tojásmentesre volt sazükségem. :) Ezt tuti elmentem magamnak! :)

    VálaszTörlés
  2. Tudom, hogy nem áll el, mert elfogy, de mennyire szárad ki pár nap alatt?
    Előre kéne készülnöm és ez nagyon guszta :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...