2012. október 2.

Klasszikus Kedd - Túrós csusza

Amióta nekem világ a világ és az eszemet tudom nagyon szeretem. és pont. Egy újabb klasszik csoda. Lehet enni sósan, szalonnával, bacon-nal, édesen cukorral, porcukorral (persze, szalonna nélkül:)), tejföllel, sütve, vagy csak főzve. Szerintem ismeritek, szeretitek? Én így készítem...
Hozzávalók 4 személyre:
400 g fodros nagykocka/kiskocka/csusza tészta
250 g túró
200 g tejföl
100 g bacon szalonna


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A bacon szalonnát kockázzuk, majd jól megpirítjuk egy forró serpenyőben.
3. A tésztát forrásban lévő sós vízben 5-10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd egy evőkanálnyi bacon szalonnából kisült zsírral összekeverjük a tésztánkat.
4. A túrót egy tálban villával összetörjük, sózzuk és hozzákeverünk 2 evőkanálnyi tejfölt is.
5. A tésztát összekeverjük a tejfölös keverékünkkel, egy jénai tálba tesszük, majd betesszük a sütőbe 15-20 percre, hogy megpiruljon a teteje.

Tálaláskor plusz tejfölt és pirított bacont halmozunk a tetjére tetszés szerint. Én nem szeretem szalonnából készíteni, valahogy sokkal jobban szeretem a bacon-nek az ízét. Sokan a tálaláskor csak kristálycukrot vagy porcukrot szórnak a tetejére. Ízlések és pofonok:)

6 megjegyzés:

  1. és az gáz ha valaki cukorral és szalonnával szereti?:-)

    VálaszTörlés
  2. Egyet értek veled olyannyira, hogy nekem is ez volt ma az ebédem! :) És pontosan úgy készítettem én is mint ahogy leírtad, sütőben kissé átsütve.

    VálaszTörlés
  3. Annyira tudtam még amikor a képet nem is láttam, hogy Te is tuti ugyanúgy tolod, mint én:DD pont ilyen szép piros baconnel és rengetegsok tejföllel!!Nálam gigalájk :)

    VálaszTörlés
  4. Jajj de örülök, hogy sokan így szeretjük:) DEhogy gáz Andi, mindenki úgy fogyasszon mindent, ahogy a gyomra kívánja:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...