2013. október 16.

Sütőtökös kekszgolyó

Nyakunkon a sütőtök szezon!:) Nekem sokáig csak a leves és a sült változata volt a favorit, mondván, minek dolgozzam fel tovább, ha így is imádom, de hát a kiváncsiság nem hagyott nyugodni. Már régóta szemezem a sütőtök-golyóval, mint olyannal, míg végre elkészült az enyém:) Igazi, könnyed, csábító "egészségesebb" nyalánkság, eszeveszetten eteti magát. Mindegyik golyóval más és más ízt érhetünk el, attól függ mibe hempergetjük:)
Hozzávalók 15 golyóbishoz:
200 g sütőtökpüré
100 g háztartási keksz (bármilyen darált keksz)
30 g krémsajt
2 tk fahéj
1 ek nyírfacukor
1 kk kardamom
1 tk vaníliakivonat
őrölt dió/mogyoró/kókuszreszelék a forgatáshoz

1. A sütőtököt 200 fokon 40-50 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
2. A pürét villával áttörjük, majd a keksszel, a krémsajttal, a cukorral és a fűszerekkel simára gyúrjuk.
3. Tetszőleges méretű golyóbisokat görgetünk, majd őrölt dióba, mandulába, mogyoróba, kókuszreszelékbe hempergetjük.
4. Hűtőben hagyjuk egy fél órát dermedni, majd tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Királyságosság - épp vasárnap szembesültem azzal, hogy egy fél zacskónyi darált keksz kuksol a sötétben - na most, majd adok neki - sütőtököt :) köszönöm

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötlet ez is, én 3 napja megállás nélkül kekszgolyókat gyártok :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében