2013. október 8.

Klasszikus Kedd - Rizskoch

Ki várta nagyon a hétvégi ebédeknél ezt a desszertet? Naná, hogy én is köztük vagyok:o)! Tejberizs, palacsinta előtt-után a harmadik top favorit volt-van-lesz. Szigorúan piros gyümölcsből készült szörppel vagy lekvárral az igazi! Na, jó meg rá egy kis nutella, de az már nagyon extra és Nyammm style:) Én most készítettem először a kis konyhámban, de gyakori vendégem lesz, hisz gyerekkoromban is az volt!  Eper-rebarabara lekvár és nagymamám igazi sárga háztáji tojásai dobnak az ízeken:) Ti hogyan szeretitek?:)
Hozzávalók 4 személyre:
270 g rizs
0,75 l tej
csipet só
90 g nyírfacukor
1 cs vaníliás cukor
75 g puha vaj
3 tojás
fél citrom frissen reszelt héja

1. A rizst hideg vízben átmossuk, majd a tejjel felöntve, sózva kis lángon 25-30 perc alatt fedő alatt, néha kevergetve megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. (Akkor jó, ha az összes folyadékot szinte magába szívta.)
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
3. A tojássárgákat habosra keverjük a cukrokkal, a puha vajjal, majd a citromhéjat is hozzáadjuk.
4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
5. A tojássárgájás keverékünket a tejberizshez adjuk, majd a fehérje habot is óvatosan hozzákeverjük.
6. Kivajazott tepsibe egyengetjük, majd 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
7. Még melegen sok-sok lekvárral tálaljuk:)

1 megjegyzés:

  1. Ez nem is nehéz :) Ezt ellopixolom és berakom a receptkönyvembe, természetesen nem feledve, hogy Tőled lopixoltam :) Köszönöm szépen fíííííínóm, és rég ettem, és örülök, hogy felelevenítetted ezt a remek édességet.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében