2013. június 17.

Hideg sárgadinnyeleves Kifőztük 2013.június

Végre itt a nyár! Elő a hideg, frissítő könnyű levesekkel! Millió gyümölcs leledzik a piacokon hála az égnek. Gyümölcs téren nincs is jobb a tavasz-nyárnál:) Ti milyen hűsítő finomságokkal próbálkoztok a konyhában ilyen nagy melegben?
Hozzávalók 2 személyre:
1 sárgadinnye
1 ek méz
1 rúd vanília kikapart magja
1 lime reszelt héja és leve
1/2 citrom leve
csipet só
1 dl tejszín
1 dl tejszín
friss bazsalikom

1. A sárgadinnyét kicakkozzuk, majd a belsejét kiszedjük.
2. A felkockázott sárgadinnyéket, a mézzel, a citrusokkal, a vaníliával, a sóval összefőzzük pont annyi vízben, hogy a dinnyéinket ellepje.
3. Botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel besűrítjük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben jól behűtjük tálalásig.
5. A tejszínt felverjük, hozzákeverjük a bazsalikomot és tálalásig hűtőben tároljuk.
6. Héjában tálaljuk habbal a tetején.

Kifőztük 2013.júniusi számából letölthető!

3 megjegyzés:

  1. Még sosem próbáltam sárgadinnyelevest készíteni, pedig a férjem imádja ezt a gyümölcsöt és én is egyre szívesebben eszem. (Régebben nem szerettem...) :)

    VálaszTörlés
  2. uborkás limonádéval :) sok limemal, citrommal, időnként 1 kis gyömbérrel.

    VálaszTörlés
  3. mmmmm.. dettu:)

    Na akkor ez jó hidegen hátha lecsúszik kedves Teller-cake:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében