2013. június 26.

Krémsajtos lepény - Blogkóstoló 9.

A Blogkóstoló aktuális fordulójában nekem magának a háziasszonynak a blogja, a Rubin Konyhája jutott. Több édes dolgot is terveztem elkészíteni, de sajnos a határidő, időhiány miatt közbe szólt:) Ez a lepény maga a mennyország! Habkönnyű, édes, de mégsem nehéz, kapásból három szeletet megettem belőle! Legközelebb biztosan feltúrbózom majd a bogyós gyümölcsök valamelyikével! Köszönöm a receptet!:)
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:
2 citrom
500 g natúr tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
160 g nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
8 tojás
160 g finomliszt
4 dl habtejszín
tálaláshoz porcukor, friss gyümölcs, szörp, öntet

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2. A citromok héját lereszeljük, majd a levüket is kifacsarjuk.
3. A krémsajtot, a cukrot, a vaníliamagokat, a citromhéjat és a citromok levét egy nagy tálban egyneműre keverjük, majd hozzáadva a tojásokat tovább keverjük.
4. Apránként hozzákeverjük a lisztet is.
5. Végül hozzáöntjük a habtejszínt és 1-2 percig tovább verjük együtt a masszánkat.
6. A tepsinket kikenjük vajjal, majd beleöntjük a krémsajtos masszánkat.
7. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Melegen isteni, de kihűtve gyönyörűen szeletelhető. Gyümölcsökkel tálalva bármilyen formában levesz mindenkit a lábáról:) Ja, és az elkészítési idő sem utolsó, hiszen röpke 35 perc alatt készen lehetünk vele:)

5 megjegyzés:

  1. A kép alapján először azt hittem, hogy szappant főztél. :D De ránézésre is nagyon finomnak néz ki, bár tény, hogy valami színeset mindenképpen tennék bele.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lehet! szuperek a képek :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás, gyönyörű szeletek! :)

    VálaszTörlés
  4. Tényleg elég szappanos:)

    Köszi lányok:)

    VálaszTörlés
  5. Anyukááám, ez nagyon durva, imádnám!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében