2013. június 10.

Cannoli - Kifőztük 2013.június

Kifőztük júniusi nyári számába hoztam Nektek ezt a szicíliai finomságot. Isteni ostyában egy habkönnyű ricottás narancsos töltelékkel. Én ezelőtt mindig csak szemeztem vele, tehát az eredetit nem kóstoltam, de egy  a canolllit jól ismerő barátnőm szerint ez jobb, mint amit Szicíliában evett:o) A töltelék millióféleképpen variálható, az ostya előre is elkészíthető, igazi nyári könnyed finomság. Irány cannolikat töltögetni:)
Hozzávalók 20 db cannolihoz:
Tésztához:
200 g liszt
40 g vaj
80 g nyírfacukor
1 evőkanál Holland kakópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tojás
csipet só
1 teáskanál fehérborecet
2 dl muskotályos fehérbor (vagy édes Marsala)
Töltelékhez:
400 g ricotta
4 evőkanál nyírfacukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 frissen reszelt narancs héja
1 kávéskanál narancsvirágvíz
1 rúd vanília kikapart belseje
Olaj a sütéshez

1. A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzá adjuk a cukrot, a kakaóport, a fahéjat a sót és a tojást.
2. A bort és az ecetet összekeverjük, majd apránkénti adagolásával kemény tésztát gyúrunk és fóliába tekerve minimum két órára a hűtőben pihentetjük.
3. Pihentetés után egy lisztezett gyúródeszkán a tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, majd egy pogácsaszaggatóval, vagy pohárral kör alakú formákat szaggatunk a tésztából.
4. A canolli csöveket picit beolajozzuk (ezt csak az első adagnál szükséges megtennünk).
5. Ezután a kör alakú formáinkat ovális alakúra nyújtjuk, majd egyesével feltekerjük az olajozott csövekre őket. A végüknél kevés tojásfehérjével tapasztjuk őket, amit sütés előtt hagyjunk megszáradni.
6. Forró olajban, folyamatosan forgatgatva 2 perc alatt aranybarnára sütjük a csöveinket, papírtörlőn lecsepegtetjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A töltelékhez a ricottát egy villával összetörjük a cukrokkal, hozzákeverjük a vaníliarúd magvait, a narancsvirágvizet és a narancshéjat.
8. Habzsákba töltve a töltelékünket, megtöltjük a kihűlt csöveinket.
9. Szárított gyümölcsökkel, magvakkal, porcukorral tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Nos, az eredeti igencsak finom!
    A ricotta Szicíliában jellemzően juhtejből készül, legtöbbször tört mandulával, pisztáciával (bronte-i) ízesítik persze másfélét is lehet kapni.
    Kíváncsi lennék, milyen lett a tiéd, miután néhány hete több kilónyit fogyasztottam az eredetiből kéthetes nyaralás alatt:)))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Era! Jajjj, de jó Neked. Igen-igen, juhtejből mennyei lehet:) Remélem egyszer én is eljutok és megkóstolom majd:) Majd, ha időd engedi próbáld ki a recept szerint,kiváncsi vagyok a véleményedre!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Nyammm!
    Honnan lehet cannoli csöveket beszerezni? :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...