2012. december 13.

"Gesztenyepüré" - pohárban, gombócba gyúrva

Sok poharas desszertet láthattatok mostanság a blogon (már ha volt bejegyzés:)), már nem titok nagyjából mind a Food Show menü kreálása közbeni ötletelgetések során születtek meg ezek a receptek. Ez a gesztenyepüré is a maga klasszikus mivoltával, pár apró csavarral, alapanyagok minimális cseréjével máris az ünnepi asztal éke lehet:) Nagyon nagy bánatom, hogy manapság nem halmozlak el Benneteket jobbnál jobb ünnepi fogásokkal és készülünk együtt szeretetben, békességben az év legszebb ünnepére..., hozzáteszem a mézeskalácson és a bejglin kívül nem is nagyon készült még semmi karácsonyi itthon, hisz a nagy vacsorát mindig a szülőknél töltjük, így nekem a karácsonyi menün effektíve nem kell agyalnom....csak a sütikeeeen:o) Remélem sikerül majd még Nektek hoznom valami finom süteményt még karácsony előtt! Addig is kellemes sütkérezést, szeretetben való készülődést kívánok Nektek is! Mit szóltok az új karácsonyi hangulathoz a blogon?:)
Hozzávalók 6 személyre:
250 g gesztenyepüré
2 ek holland kakaópor
1 ek baracklekvár
250 g mascarpone
50 g porcukor
1 dl tejszín habbá verve
1 rúd vanília kikapart magjai

1. A gesztenyepürét villával jól összetörjük, majd a kakaóporral és a lekvárral öszegyúrva 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk belőlük. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
2. A tejszínt habbá verjük.
3. A mascarponét összekeverjük a porcukorral, a vaníliarúd kikapar magjaival és a felvert tejszínnel.
4. Tálaláskor a pohár aljára teszünk a vaníliás krémünkből, majd bele helyezünk egy gesztenye golyót, és kakaóporral leszórjuk.
5. Díszítésképp habcsókot sütöttem a tetejére.

4 megjegyzés:

  1. Ahhh, mit nem adnék most ezért... :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyszerű ötlet! A "sima" gesztenyepürét is szeretem, de így pláne tetszik! :-)

    VálaszTörlés
  3. jaj de jóóóó a süti is, meg a karácsonyi logó is:) nagyon tetszik!!:D

    VálaszTörlés
  4. jó a téli dizájn.
    Engem viszont az érdekelne, hogy ezeket a tálkákat, honnan szerzitek? Az vicces, hogy az őszi SFS-n is az egyik blogger ilyenben tálalt. Ez ilyen bloggereknek járó tálka? Mert akkor én is kérek. ;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...