2012. december 4.

Narancsos fehércsokoládé mousse mézeskaláccsal és narancsfilével - DG Street Food Show

Képzeljétek el, hogy abban a hatalmas megtiszteltetésben lehet részem (ha még nem tudnátok:)), hogy engem is megkóstolhattok az idei Dining Guide Street Food Show-n a sok neves, kedvenc gasztrobloggereim mellett a Blogkóstolón:) Ha szeretitek a nyüzsgést, finom falatokat megosztani egymással, a téli ízeket, a különleges fogásokat, akkor mindenképpen a Hold utcai piacon van a helyetek 2012. december 6-9.-ig, akár minden nap! Személy szerint velem, a vega csapatommal (Vegasztrománia, Rozmaring és csokoládé) és a desszertemmel 9-én vasárnap találkozhattok 12-4-ig:) Várlak Benneteket sok-sok szeretettel és természetesen a mousse-al:)

Mousse
Hozzávalók (6 adaghoz)
150 g fehércsokoládé
80 ml tejszín
1 tojássárgája
4 tojásfehérje
1 narancs reszelt héja
narancs filé
mézeskalács
őrölt fahéj

1. A narancsot megmossuk, héját lereszeljük.
2. Gőzfürdő felett a fehércsokoládét felolvasztjuk, félretesszük hűlni.
3. A tejszínt felforraljuk, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk az olvasztott fehércsokoládéhoz.
4. Jól elkeverjük a reszelt narancshéjjal és a tojássárgájával is, majd hagyjuk kihűlni.
5. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd apránként a fehércsokoládés masszánkhoz keverjük, óvatosan, hogy össze ne törjük.
6. Poharakba egyenlő arányban elosztjuk a habunkat, majd lefedve egy éjszakán át hűtőben tároljuk.
7. Tálaláskor megszórjuk őrölt fahéjjal, narancs filét és egy kis mézeskalácsot helyezünk a tetejére.

Mézeskalács
Hozzávalók (20 db-hoz)
250 g liszt
50 g barnacukor
10 g szódabikarbóna
30 g vaj
125 g méz
1 db tojás
3 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 tk őrölt fahéj
3 ek víz

1. A mézet a vajjal és a cukorral megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
2. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát és a fűszereket.
3. Közepébe ütjük a tojást, majd hozzáadjuk a mézes keverékünket, a vizet és kézzel jól összegyúrjuk. 4. Letakarva egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
5. Másnap a hűtőből kivéve lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk és 4-5 mm vastagra nyújtjuk a tésztánkat. 6. Tetszés szerinti formákat szúrunk ki belőle, majd 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Alaprecept Mohától. Köszönöm:)

Narancsfilé
1 db narancs

1. A narancs héját levágjuk, majd a gerezdeket óvatosan egy éles késsel kifilézzük.

Alapvetően azért választottam ezt a receptet, mert decemberben már javában a karácsony szellemében járunk és így igyekeztem a karácsonyi hangulatot, ízvilágot egy pohárban összesíteni. A fehércsokoládé-narancs nagyszerű páros, a jellegét adó mousse mivolta pedig szerintem nagyon is elegánssá teszi ezt a desszertet. Nagyon szeretem a különböző halmazállapotokat egy fogásban, így a könnyű hab mellé kellett egy ropogós, és egy könnyed, friss fanyar ízhatás is. Így alkot a habkönnyű mousse-a friss narancsfilé-a mézeskalács egy nagyszerű karácsonyi hármast. Nagyszerű könnyű desszert lehet az ünnepi asztalunkon is.

Csapatunk receptjei a Dining Guide oldalán.

3 megjegyzés:

  1. Szívből gratulálok! :-) Nagyon klassz ez a mousse, nagyon megkóstolnám, mert most csorog a nyálam, de nem biztos, hogy ki tudok menni. :( Neked mindenesetre naaaagy hajrááááá! :-)

    VálaszTörlés
  2. Nagy-nagy gratula! Biztosan fincsi lesz, nagyon mennék megkóstolni!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok! Várlak Benneteket, hátha úgy alakul:o)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében