2015. január 1.

Hello 2015!:) - Újévi lencsefőzelék

Boldog-boldog Új Évet kedves Nyammmerek! 2014 a változás éve volt, kinek így-kinek úgy. Nekem visszatekintve rengeteg változást hozott az elmúlt év az életembe, volt jó és rossz is egyaránt, de utólag minden jó:): kezdődött egy új munkahellyel, új lakással, új barátokkal, nagy bulikkal, sok sporttal, sajnos kevesebb Nyammmal, folytatódott egy váratlan szerelemmel, sok utazással, szuper nyárral, még kevesebb Nyammm-al, betegségekkel, kevesebb sporttal, a nagy 30-al, nagymamám betegeskedésével, majd felépülésével, végül eddigi életem egyik legjobb karácsonyával és szilveszterével zártam az évet. Egy új élettel kezdődik 2015, ugyanis egyik percről a másikra csak úgy gyorsultak az események és már Zürichben élünk. Úgyhogy idén a szerelem keresésén kívül kezdődik minden előlről (nyelvtanulás, új itteni barátok, munkakeresés):D. Szóval, köszönöm 2014, nekem jót tett a változás, remélem Ti is meglátjátok a jó oldalát mit kaptatok tavaly, idén ennél csak jobb lesz:)! A blogra pedig remélem új, aktívabb szelek fújnak majd, haha:) Kezdjük is meg az évet életem első lencsefőzelékével.
Hozzávalók 4 személyre:
500 g lencse
300 g füstölt kolbász
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
víz
bors
1 ek citromlé
2 db babérlevél
4 ek mustár
1 doboz tejföl 
1 tk pirospaprika
1 ek liszt

1. A hagymákat finomra vágjuk, a kolbászt nagyobb darabokra szeleteljük, majd kis olajon megpirítjuk őket.
2. Hozzáadjuk a lencsét és a babérlevelet, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és közepes lángon puhára főzzük. A vizet folyamatosan pótoljuk főzés közben, amíg meg nem puhul a lencsénk.(kb. 40-45 perc)
3. Sózzuk, borsozzuk közben, majd hozzáadjuk a citrom levét is.
4. Amikor már a lencsénk megpuhult, már csak a sűrítés van hátra. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a mustárt, a pirospaprikát, majd hozzákeverjük a lencsénkhez. Hagyjuk egyet felforrni és már tálalhatjuk is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...