2015. január 11.

Mézes-chillis sült oldalas - Kifőztük 2014.december

Életem egyik legfinomabb oldalasát a Divin Porcello - Sonkabárban kóstoltam a svédasztal remekei közül. Nem voltam rest a recept alapjainak utána jártam és ez sült ki belőle.
Hozzávalók 2 személyre:
70 dkg oldalas
olívaolaj
só 
frissen őrölt bors
friss zöldfűszerek: bazsalikom, rozmaring, kakukkfű
4 gerezd fokhagyma
3 fej paradicsom
1 db fehér paprika
1 db vöröshagyma
3 db chilli
20 dkg méz

1. Egy-két nappal a sütés előtt bepácoljuk az oldalasunkat: olívaolajban, sóval-borssal, fokhagyma szeletekkel és a friss zöldfűszerekkel.
2. 130 fokra előmelegített sütőben fóliával letakarva 2 órán keresztül pároljuk, majd 2 óra után hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket: hagymát, paprikát, paradicsomot.
3. Lefedve további egy órát pároljuk.
4. Egy óra után levesszük a fóliát és aranybarnára pirítjuk az oldalasunkat.
5. A mézet felforraljuk és belekeverjük az apróra vágott chillit.
6. Az enyhén kihűlt oldalasunkat belemártjuk a mézes-chillis szószba és tálaljuk. Én balzsamecetes sült céklával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében