2014. december 1.

Omlós fahéjas csiga - Kifőztük 2014.december

Végre-végre eljött az advent, non-stop mehet a sütő! Én imádom a decembert, már minimum egy hónappal ezelőtt elkezdem mindig készíteni a kis meglepetéseimet, így minden estémet a készülődés jegyében a "szeretet-adása" járja át:) Kitalálom előre mikor mik fognak sülni, kinek mi jut belőle:) Ezekből a csiguszokból ha akartam, ha nem, nem igazán jutott senkinek, az "új-jövendőbeli" otthonomban sült, ahol már rájárnak a finomságokra:)
Hozzávalók 20x20cm sütőformához:
4 evőkanál nádcukor
2 teáskanál fahéj
1 evőkanál vaj
A töltelékhez:
2 csésze nádcukor
8 evőkanál puha vaj
4 evőkanál őrölt fahéj
A tésztához:
4 csésze finomliszt
4 evőkanál nádcukor
6 teáskanál sütőpor
2 tojás
csipet só
6 evőkanál puha vaj
1,5 csésze tej
A tetejére:
1 csésze porcukor
1/8 csésze tej
1 teáskanàl vanília kivonat

1. A töltelékhez a hozzávalókat simára keverjük és állni hagyjuk, amíg a tésztánkat összegyúrjuk. 

2. A sütőformánkat kivajazzuk, majd megszórjuk fahéjas nádcukorral. 
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
4. Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. 
5. Hozzáadjuk a vajat és a tojásokat is és jól eldolgozzuk a száraz hozzávalókkal, majd a tejjel egyneműre keverjük tésztánkat. 
6. Lisztezett felületen 1 cm vastagon téglalap alakúra nyújtjuk tésztánkat, majd elosztjuk rajta a töltelékünket és jó szorosan a hosszabbik felénél feltekerjük a tésztánkat. 
7. 1-1,5 cm vastag csigákat vágunk, attól függően mekkorákat szeretnénk. 
8. Jó szorosan a sütőformába rakosgatjuk egymás mellé a csigáinkat, majd az előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
9. Miután kivettük a sütőből hagyjuk kihűlni. 
10. A tetejére a cukormázhoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a kihűlt csigáinkat meglocsoljuk vele.

Kifőztük 2014.december

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében