2014. június 27.

Epres-mascarponés lepény - Kifőztük 2014.júniusi szám

Eper-vanília musthave. Ezen a szupergyors lepényen főképp. Egyik nagy kedvencünk mostanság, reggeli gyanánt biztosan eltűnik M-ben legalább a fele:D Hétvégén teszteljük nagycsaládos üzemben is, úgyhogy a sütő ismét izzani fog! Próbáljátok ki málnával is! Na, nekem az a kedvencem:)
Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag leveles tészta
250 g Philadephia krémsajt
1 db vanília rúd kikapart magjai/1 kk vanília aroma
150 ml habtejszín
4 ek porcukor
200 g eper

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
2. A leveles tésztánkat kicsavarjuk, majd a széleit 1 cm szélesen visszahajtjuk. 
3. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztánkat, majd hűlni hagyjuk. 
4. Közben a krémsajtunkat kikeverjük a porcukorral és a vanília aromával. 
5. A habtejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a krémsajtos keverékünkhöz.
6. A kihűlt lepényünket megkenjük a krémsajtos alappal, majd epreket halmozunk rá! 
7. Szeletelve, porcukorral leszórva tálaljuk.

Kifőztük 2014.június

2014. június 25.

Citromos eper halmok - Kifőztük 2014. júniusi szám

Imádom az epret citrommal és mascarponéval kombinálni. Minden szezonban újabb és újabb ötletek gyűlnek a fejemben. Most ezek a krémtől pihe-puha mutatós halmok készültek. Mostanság sok változás, betegeskedés, időhiány van NYAMMM életében, de ne aggódjatok azért enni eszem, csak nem sütiket:D. Lassan visszatér a megszokott lendület is, nekem nagyon hiányzik:)
 Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag leveles tészta
2 ek tej
250 g mascarpone
4 ek porcukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 citrom leve


1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
2. A leveles tésztánkat kicsavarjuk, majd 3x6 cm széles téglalapokat vágunk, villával megszúrkáljuk és egy kis tejjel megkenjük a tetejét. 
3. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztánkat, majd hűlni hagyjuk. 
4. Közben a mascarponet kikeverjük a porcukorral és a vanília rúd magjaival, végül a citrom levét is hozzáadjuk. 5. A kihűlt, felpuffadt téglalapjainkat megkenjük a krémsajtos alappal, majd epreket halmozunk rá és egymáshoz tapasztjuk. Porcukorral leszórva tálaljuk.

Kifőztük 2014.június

2014. június 5.

Fahéjas köles kocka / "Köleskoch"

Kicsit hidegebb szelek fújtak az elmúlt napokban felém, így újra beizzítottam a sütőmet:)! Képzeljétek rengeteg finomságot kaptam nemrégiben a Klorofillos csapattól, a "Mag, amit akartok" weboldal szerkesztőitől. Így a hideget és a sok egészséges frissen megkaparintott finomságot összetéve, kiötlöttem egy rizskoch-hoz hasonló édes, melengető nyalánkságot:) Na, de nem csak hűvősebb időkre van ám!
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:
250 g köles
0.8 l tej
3 tk fahéj
1 ek nyírfacukor/xilit
4 tojás
100 g nyírfacukor/xilit
csipet só
1 ek vaj a tepsi kikenéséhez

1. A kölest a tejben 15 perc alatt puhára főzzük a fahéjjal és az egy evőkanálnyi cukorral, majd hűlni hagyjuk.
2. A tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzákeverjük a köleses keverékünkhöz.
3. A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan azt is hozzákeverjük a masszánkhoz.
4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
5. Fahéjjal, porcukorral, citromhéjjal leszórva tálaljuk.

Legközelebb lekvárral, bogyós gyümölcsökkel tálalom:) Próbáljátok ki Ti is!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében