2014. május 21.

Áfonyás sajtkrémes lepény

Juhú-juhú, itthon van végre Zsófikám látogatóban Amszterdamból, úgyhogy én ezzel a gyors, mennyei ellenállhatatlan finomsággal vártam Őt szerény hajlékomban:) Ez a lepény egy adú ász lett mostanság, bármilyen bogyós gyümölccsel:)
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta
250 g Philadephia krémsajt
1 kk vanília aroma
150 ml habtejszín
4 ek porcukor
200 g áfonya

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
2. A leveles tésztánkat kicsavarjuk, majd a széleit 1 cm szélesen visszahajtjuk. 
3. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztánkat, majd hűlni hagyjuk. 
4. Közben a krémsajtunkat kikeverjük a porcukorral és a vanília aromával. 
5. A habtejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a krémsajtos keverékünkhöz. 
6. A kihűlt lepényünket megkenjük a krémsajtos alappal, majd áfonyát halmozunk rá! Szeletelve, porcukorral leszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében