Juhú-juhú, itthon van végre Zsófikám látogatóban Amszterdamból, úgyhogy én ezzel a gyors, mennyei ellenállhatatlan finomsággal vártam Őt szerény hajlékomban:) Ez a lepény egy adú ász lett mostanság, bármilyen bogyós gyümölccsel:)
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag leveles tészta
250 g Philadephia krémsajt
1 kk vanília aroma
150 ml habtejszín
4 ek porcukor
200 g áfonya
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A leveles tésztánkat kicsavarjuk, majd a széleit 1 cm szélesen visszahajtjuk.
3. Az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztánkat, majd hűlni hagyjuk.
4. Közben a krémsajtunkat kikeverjük a porcukorral és a vanília aromával.
5. A habtejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a krémsajtos keverékünkhöz.
6. A kihűlt lepényünket megkenjük a krémsajtos alappal, majd áfonyát halmozunk rá! Szeletelve, porcukorral leszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése