2013. augusztus 30.

Egzotikus müzliszelet - Kifőztük 2013. szeptemberi szám

Jó reggelt, jó reggelt!:) Kezdjétek Ti is a napot reggelivel! Előző este elkészítitek ezt a mennyei egzotikus müzliszeletet és ha marad belőle lehet a reggeli, ha meg nem, akkor reggel újrasütés, de megéri:) Kifőztük szeptemberi számában is megtaláljátok sok szuper recepttel együtt:)
Hozzávalók 12 szelethez:
10 dkg szárított cukrozott trópusi mix (ananász, papaya, kókusz, banán, mazsola)
10 dkg zabpehely
4 dkg puffasztott barnarizs
5 dkg földimogyoró
5 dkg napraforgómag
10 dkg muscovado cukor
125 ml golden syrup
100 g vaj

1. A trópusi mixet konyhai ollóval kis darabokra vágjuk, majd összekeverjük a zabpehellyel és hozzá adjuk a puffasztott rizst is.
2. A földimogyorót és a napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk és ezt is hozzáadjuk a zabpelyhes keverékünkhöz.
3. Egy kis edényben a vajat összeolvasztjuk a cukorral és a golden syrup-pal.
4. Amint egyneműre olvadt, hozzáadjuk a müzlikeverékhez és jól átforgatjuk az egészet, úgy, hogy sehol se maradjon száraz.
5.  Szép egyenletesen sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe tapogatjuk a ragacsos keverékünket egy kanállal vagy az ujjainkkal.
6. Minimum 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

2013. augusztus 16.

Cheddar sajtkrémleves - Kifőztük 2013.augusztus

A 40 fokból lekerültünk a 20-asokhoz az időjárást tekintve, így akár jöhetnek vacsora gyanánt a melegebb levesek is, legalább is én minden este didergek:) Melengessetek levessel:)!
Hozzávalók 4 személyre:
6 ek vaj
1 finomra vágott vöröshagyma
2 finomra vágott közepes zellerszár
2 reszelt répa
2 fokhagyma gerezd
¼ c tönkölyfehérliszt
1,5 l csirkealaplé
250 g Cheddar sajt
1 tk dijoni mustár
½ tk Worchester szósz

frissen őrölt bors
crouton/cayenne bors

1. Közepes lángon a vajat megolvasztjuk.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a reszelt répát és 8-10 percig főzzük, hogy kicsit összefonnyadjanak.
3. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd leszórjuk a liszttel és összekeverjük.
4. Hozzáöntjük a csirkealaplevet és 35-40 percig kis lángon tovább főzzük.
5. Lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük.
6. Kis lángon főzzük tovább, a sajtot kis részletekben hozzákeverjük, várunk amíg teljesen felolvad, majd a mustárt is hozzáadjuk.
7. Meglocsoljuk a Worchester szósszal, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
8. Cayenne borssal megszórva, croutonnal tálaljuk.

Kifőztük 2013. augusztus

2013. augusztus 14.

Kéksajtos szőlő falatkák - Kifőztük 2013.augusztus

Ki szereti a kis sajtos-boros-diós csipegetős romantikus estéket? Annak egy falaton itt az egész életérzés:) Persze vendégvárónak is tökéletes választás, hajrá-hajrá hívjatok vendégeket:)
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
100 g kéksajt
60 g tejszín

100 g pörkölt dió
fél kg szőlő

1. A diót egy kis edényben megpirítjuk, majd késes darálóban felaprítjuk nagybb darabokra.
2. A sajtot, a tejszínt és a sóval simára keverjük.
3. Tálaláskor a szőlőbe egy fapálcikát szúrunk, majd belemártjuk a kéksajtos szószba és meghempergetjük a dióban. Így ismételjük ezt az összes szőlő szemmel.
4. Legalább 1 órán keresztül hűtőben pihentessük.

Kifőztük 2013. augusztusi szám

2013. augusztus 6.

Klasszikus Kedd - Sajtos rúd

Kiskoromban alig vártam a zsúrokat, mert minden anyuka tarsolyában ott pihent ez a mennyei sajtos rúd recept. Sajnos nálunk szinte sosem készült, így én ezt az örök klasszikust abszolút a zsúrokhoz kötöm a nutellás kenyérrel egyetemben:) De most már a zsebemben az örök recept, így nálam is bármikor elkészül, hol a sajtokat variálva benne, hol tönkölyliszttel játszva. Erősen abbahagyhatatlan, úgyhogy én tényleg csak vendégsereg érkezésekor készítem, különben egy ültő helyemben elfogyasztanám!:) Én óriás 13-15 cm-es rudakat készítettem:)
Hozzávalók 5-6 (50-60 darab) személyre:
500 g liszt
250 g puha vaj
200 g reszelt sajt
1 pohár tejföl

A tetejére:
2 tojássárgája
150 g reszelt sajt

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a  reszelt sajtot és a tejfölt is, majd jól összedolgozzuk, simára gyúrjuk.
3. Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük mindenhol egyenletesen tojássárgájával és  megszórjuk a reszelt sajttal a tetejét.
4. Derelyevágóval, vagy pizzaszeletelővel, vagy szimplán késsel tetszőleges rudakat vagdosunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket.
5. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

2013. augusztus 5.

Hideg kardamomos őszibarackkrémleves - Kifőztük 2013. augusztusi szám


Finomabbnál finomabb barackokkal futottam össze az elmúlt pár hétben így sokszor volt már terítéken ez a frissítő nyári gyümölcsleves:) Ebben a nagy hőségben nem is kívánok nagy fogásokat, így tökéletes választás ebéd és vacsora gyanánt is! Ki ne hagyjátok, amíg ilyen finom barackokra lehet szert tenni! Nem mellesleg tesókám és NY kedvence is:) Kifőztük augusztusi számából is megszerezhetitek sok más ínycsiklandozó recepttel együtt:)
Hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg őszibarack
90 g  nádcukor
200 g víz
60 g habtejszín
0,5 dl fehérbor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
2 tk kardamom
1 kk fahéj
díszítés: friss barack, friss mentalevél

1. A barackokat forrásban lévő vízbe helyezzük pár percre, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen megszabadulunk a héjától. Feldaraboljuk a barackokat.
2. A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd hozzáadjuk a barackokat a kardamomot, a fahéjat és 5-8 perc alatt összefőzzük.
3. Lehúzzuk a tűzről, majd botmixerrel pürésítjük.
4. Hozzáadjuk a tejszínt, a bort, a citrom héját és még pár percig főzzük.
5. Tálalás előtt teljesen kihűtjük, majd friss mentalevelekkel, barack szeletekkel tálaljuk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében