2013. augusztus 30.

Egzotikus müzliszelet - Kifőztük 2013. szeptemberi szám

Jó reggelt, jó reggelt!:) Kezdjétek Ti is a napot reggelivel! Előző este elkészítitek ezt a mennyei egzotikus müzliszeletet és ha marad belőle lehet a reggeli, ha meg nem, akkor reggel újrasütés, de megéri:) Kifőztük szeptemberi számában is megtaláljátok sok szuper recepttel együtt:)
Hozzávalók 12 szelethez:
10 dkg szárított cukrozott trópusi mix (ananász, papaya, kókusz, banán, mazsola)
10 dkg zabpehely
4 dkg puffasztott barnarizs
5 dkg földimogyoró
5 dkg napraforgómag
10 dkg muscovado cukor
125 ml golden syrup
100 g vaj

1. A trópusi mixet konyhai ollóval kis darabokra vágjuk, majd összekeverjük a zabpehellyel és hozzá adjuk a puffasztott rizst is.
2. A földimogyorót és a napraforgómagot száraz serpenyőben megpirítjuk és ezt is hozzáadjuk a zabpelyhes keverékünkhöz.
3. Egy kis edényben a vajat összeolvasztjuk a cukorral és a golden syrup-pal.
4. Amint egyneműre olvadt, hozzáadjuk a müzlikeverékhez és jól átforgatjuk az egészet, úgy, hogy sehol se maradjon száraz.
5.  Szép egyenletesen sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe tapogatjuk a ragacsos keverékünket egy kanállal vagy az ujjainkkal.
6. Minimum 2 órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...