2015. október 29.

Brownie magvakkal - liszt, tojás, vaj mentesen

Az utóbbi idők legaddiktívabb süteménye volt ez nekem. Tudván, hogy én általában csak tesztelem, kóstolom és ha átment a vizsgán szétosztom, hogy minél több emberhez eljusson:). Na ez nem jutott sok helyre, mert a háromnegyede itthon fogyott el. Annyira pihe-puha még 2 nap után is és a tudat, hogy szinte egészséges, csak úgy eteti magát:) Egy kedves itteni edzőtermi barátnőmtől Jucitól van a recept, ő csábított el vele a nagy kardiózásaim után, így a receptet bezsebelve, nyammmosítva el is készült a finomság:)
Hozzávalók egy 15x25 cm -es tepsihez:
900 g mandulaliszt
300 g kókuszreszelék
250 g holland kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 kk tengeri só
350 ml méz / juharszirup
150 g szeletelt mandula
150 g apróra tört pekándió
200 g darabokra tört fekete csokoládé (min.65%)

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Egy tálban összekeverjük az őrölt mandulát, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
3. Lassan hozzáöntjük a mézet és addig keverjük, amíg egy ragacsos egynemű tésztát nem kapunk.
4. A tésztába belekeverjük a szeletelt mandulát, a csokoládét és a pekándiót is.
5. A tepsinket sütőpapirral kibéleljük és belenyomkodjuk a tésztát, majd megszórjuk egész pekándióval a tetejét.
6. 20-25 perc alatt megsütjük, úgy hogy a külseje már kemény legyen, de belül érezzük, hogy még puha.

Mennyei, kiadós, gyorsan és könnyen elkészíthető musthave Brownie:) Köszi Juci!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében