Rebarbara az egyik kedvenc tavaszi zöldségem, amit főként gyümölcsként használok, úgyhogy mostanság mindenbe kerül: turmix, sütemény, és a nagy kedvenc is nemsokára jön az eper-rebarbara lekvár:) Ha még nem próbáltátok, kezdhetitek ezzel a tortával is:)
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:15 dkg puha vaj
15 dkg nádcukor
3 tojás
20 dkg darált mandula
15 dkg teljeskiörlésű liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
25 dkg rebarbara
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál cukor
2 evőkanál szeletelt mandula
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
3. Összekeverjük a lisztet, az őrölt mandulát, a sütőport és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tojásos masszánkhoz és egyneműre keverjük.
4. A rebarbarát 3 cm-es darabokra vágjuk.
5. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformánkat, majd beleöntjük a tésztát.
6. A tetejére halmozzuk a rebarbarát, megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd szeletelt mandulával.
7. 40-50 percig tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
8. Lekvárral is mennyei finomság.
Kifőztük 2015. áprilisi szám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése