2015. október 29.

Brownie magvakkal - liszt, tojás, vaj mentesen

Az utóbbi idők legaddiktívabb süteménye volt ez nekem. Tudván, hogy én általában csak tesztelem, kóstolom és ha átment a vizsgán szétosztom, hogy minél több emberhez eljusson:). Na ez nem jutott sok helyre, mert a háromnegyede itthon fogyott el. Annyira pihe-puha még 2 nap után is és a tudat, hogy szinte egészséges, csak úgy eteti magát:) Egy kedves itteni edzőtermi barátnőmtől Jucitól van a recept, ő csábított el vele a nagy kardiózásaim után, így a receptet bezsebelve, nyammmosítva el is készült a finomság:)
Hozzávalók egy 15x25 cm -es tepsihez:
900 g mandulaliszt
300 g kókuszreszelék
250 g holland kakaópor
1 tk szódabikarbóna
1 kk tengeri só
350 ml méz / juharszirup
150 g szeletelt mandula
150 g apróra tört pekándió
200 g darabokra tört fekete csokoládé (min.65%)

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Egy tálban összekeverjük az őrölt mandulát, a kókuszreszeléket, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót.
3. Lassan hozzáöntjük a mézet és addig keverjük, amíg egy ragacsos egynemű tésztát nem kapunk.
4. A tésztába belekeverjük a szeletelt mandulát, a csokoládét és a pekándiót is.
5. A tepsinket sütőpapirral kibéleljük és belenyomkodjuk a tésztát, majd megszórjuk egész pekándióval a tetejét.
6. 20-25 perc alatt megsütjük, úgy hogy a külseje már kemény legyen, de belül érezzük, hogy még puha.

Mennyei, kiadós, gyorsan és könnyen elkészíthető musthave Brownie:) Köszi Juci!

2015. október 25.

Rukkola pesto - pennével

Hallo-hallo még megmaradt Nyammmerek:). Nagyon hiányzik nekem Nyammm, csaknem 4 hónapja nem jegyeztem be új receptet, pedig azért szoktunk enni....:). Rengeteg változás történt ezen a nyáron: új munka egy új nyelven (Mandulasarok Noémivel péntekenként főzünk is:)), a kisfiúnk (Brownie) érkezése egy kutya személyében, nyaralás plusz még menyasszony is lettem és igazából most boldog vagyok így. Nem ígérem, hogy beindul a gépezet, de hiányzik sajnos az idő az ötletelésre, a kattintgatásra, az írásra. A legtöbb fotós gasztro kellékem is egy másik országban leledzik a padláson, így mindig ugyanazon a palalapon, vagy deszkán nem annyira izgi fotózni, remélem jönnek szembe majd itt is kincsek. Ez egy nyári vasárnapi gyors ebédünk volt, de én tésztát bármikor szívesen főzök, eszem, teszek az asztalra, így akár Nektek is jól jöhet egy napon.
Hozzávalók 4 személyre:
500 g penne
5 ek fenyőmag
4 gerezd fokhagyma
4 csokor rukkola (nekem 4 tele töltött tenyérnyi:))
2 dl olívaolaj
100 g durvára reszelt parmezán
frissen őrölt fekete bors
tálaláshoz: parmezán

1. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. Folyamatosan figyelgessük, mert könnyen megég. Ha már finom illatos és színe is kezd lenni, akkor jó.
2. Kézi mixerrel felaprítjuk, majd hozzáadjuk a rukkolát, a fokhagymát, a parmezánt, az olívaolaj háromnegyedét és tovább pürésítjük. 
3. Ha már egyneművé kevertük, akkor sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a maradék olívaolajat.
4. Közben a pennét megfőzzük, a pestóval összekeverjük, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.

Feldobhatjátok egy kis grillezett csirkemellel, ha a fiúk otthon húsra vágynának:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében