2014. szeptember 3.

Ribizlis máktorta - Kifőztük 2014. szeptember

Személy szerint mákimádó vagyok. Ha egyik nap kerül valamilyen formában a tányéromra, másnap biztosan fog megint:) A ribizli fanyarságával rettentő jól működik együtt ez a kis máktorta, amivel M-t vártam minap haza. Új Nyammmkitchen költözés done, úgyhogy semmi akadálya az időn kívül már, hogy újra a fakanalak és tepsik közé csapjak és újra meg újra készíthessek valami finomságot az asztalunkra:)
Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):
200 g darált mák
50 g olvasztott vaj (+ 10 g a forma kikenéséhez)
120 g nyírfacukor
3 tojás
csipet só
1 narancs frissen reszelt héja és leve
1 citrom frissen reszelt héja
fél csomag sütőpor
300 g MIRELITE fagyasztott ribizli

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
2. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját habosra, fehérediség verjük a cukor felével.
3. A mákot keverjük össze a sütőporral, majd keverjük össze a cukros sárgájával.
4. Adjuk hozzá a vajat, a narancs héját és levét. Jól keverjük el.
5. A tojásfehérjét a csipet sóval laza habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukor másik felét és azzal kemény habot verünk belőle.
6. A habot hozzákeverjük a mákos egyveleghez és óvatos mozdulatokkal egyneművé keverjük.
7. A ribizli felét kézi mixerrel pürésítjük és a mákos masszánkhoz keverjük.
8. Vajjal kikent formába öntjük a tésztánkat és 30-40 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
9. Hagyjuk kihűlni, majd amikor már kihűlt fagyasztott vagy friss ribizlivel halmozzuk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében