2014. augusztus 15.

Egres pohárkrém - Kifőztük 2014. augusztus

Lassan, az idejét sem tudom, mikor hoztam friss, új, ropogós receptet Nektek, de hamarosan ez szűnni látszik! Jó sok dolog volt NYAMMM konyhája táján mostanság, betegeskedéstől kezdve, költözésen át van/volt minden, na meg persze nyár van:) Szóval hamarosan, új konyhában újra aktivizálom magam, mert hiányzik és kikapcsol, úgyhogy izzíthatjátok Ti is a sütőt!:) Addig is egy könnyű poharas nyári desszert mára egressel! Ti hogy álltok ezzel a gyümölccsel?:)
Hozzávalók 4 személyre:
Az egres püréhez:
125 ml víz
90 g cukor
250 g egres
4 evőkanál muskotályos bor
100 g babapiskóta
a krémhez:
125 g mascarpone
150 g tejszín
3 evőkanál cukor
6 evőkanál muskotályos bor
fél citrom leve
mandulaforgács/mogyoró

1. A püréhez szirupot főzünk a cukorból és a vízből, majd hozzáadjuk az egrest és 8-10 perc alatt puhára főzzük, majd szétnyomkodjuk és hozzákeverjük a muskotályt.
2. A mascarponét simára keverjük a tejszínhabbal és a cukorral, majd hozzáadjuk a muskotályt és a citrom levét is.

3. Egy szép pohárban szépen rétegezzük a hozzávalókat: először a piskótát, majd az egrest és végül a mascarpones krémünket. Ezt megismételjük, majd a krémet mandulaforgáccsal, pirított magvakkal díszítjük.
Kifőztük 2014. augusztus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...