2013. október 31.

Kávés sütőtök szelet - Kifőztük 2013.november

Mi más jöhetne október utolsó napjára a nagy halloween kezdetére, mint egy sütőtökös recept? Nálam már a csapból is sütőtök folyik lassan, de még mindig nem bírom megunni. Ez a süti az igazi "ronda, de abbahagyhatatlanul finom" kategóriába sorolható, úgyhogy bárki összedobhatja:o)! Egyszerűen tökéletes ízharmónia együtt a ragacsos, édeskés, fahéjas sütőtök alap, rá az enyhén sós sajtkrém és a kókuszos-mandulás cukor korona. Melegen, hidegen is isteni, a kóstolók körében az utóbbi idők top sztárja lett! Még ma is elkészülhet a nagy haloween-i estére, a faragott tökökkel együtt:)
Hozzávalók 12-16 szelethez:
270 g liszt
2 tk fahéj/szerecsendió/szegfűszeg
1 ek instant kávé
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
300 g cukor
2 tojás
280 g sütőtökpüré
80 g olaj
1/2 tk vaníliakivonat
töltelék:
225 g krémsajt
1 tojás
1/4 tk vaníliakivonat
1 ek cukor
2 tk fleur de sel
tetejére:
80 g kókuszreszelék
50 g mandula
50 g cukor
1/4 tk fahéj

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. 30X20 cm-es sütőformát kivajazunk.
3. Keverjük össze a lisztet, a fűszereket, a szódabikarbónát, a sót.
4. Keverjük össze a cukrot, a tojásokat, a pürét, az olajat és a vaníliát.
5. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük simára.
6. Öntsük a sütőformába.
7. Keverjük össze a krémsajtot, a tojást, a cukrot, a fleur de selt és a vaníliát.
8. Evőkanál segítségével kanalazzuk a tésztára a krémsajtos keveréket és a kanál végével keverjük el benne.
9. Egy kis tálban összekeverjük a kókuszt, a mandulát, a cukrot és a fahéjat.
10. Ezt szórjuk a tészta tetejére.
11. 35-40 percig tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk hűlni.

2013. október 29.

Szüret záró ünnepi hétvége Móron - miklóscsabi pincéje

Isteni hétvégi programban volt részem pár héttel ezelőtt kedves Nyammmerek, amit képeken keresztül muszáj Nektek reprezentálnom és egy kis őszi szüreti hangulatot átadni:)! Egyik nagyon kedves barátom révén pattant ki mindannyiunk fejéből, hogy mi lenne, ha létre jönne ez a nap és mi nem is haboztunk megvalósítani, mit ne mondjak remekül sikerült:)! Mindennek a kiindulópontja miklóscsabi pincéje és maga Miklós Csabi, akinél, ha egy ilyen hétvégi programra adjuk a fejünket biztosan nem találunk jobb vendéglátót: profizmus, barátias hangulat, hatalmas vendégszeretet, humor, nyugalom, a várostól való teljes elszakadás jellemezte az egész móri hétvégét, nem mellesleg finomabbnál finomabb borok és murcik kóstolása! (Itt szeretném megjegyezni, hogy nem nagy borszakértő és borimádó révén én végre megszerettem a fehér és a vörösbort is, tehát köszönöm az élményt:o)). Ennek a tökéletes programnak az apropója a szüret végének ünneplése volt, aminek lezajlásában sajnos én aktívan nem vettem részt (óvodás kori emlékekre hagyatkozva, pedig nagyon nagy élmény), na de majd jövőre! haha. Nyammm és Lulu Cupcakery feladata volt az ünnepi menü ad hoc elkészítése: spontán halvacsorát készítettünk a kedves vendégeknek. A legnagyobb élményt maga a környezet, miklóscsabi Csóka-dűlőjén, közvetlenül a szőlő mellett meglepetésszerűen felállított rostlap jelentette nekem, ahol mi lehettünk a séfek!  Óriási élmény, látvány, hangulat volt, ahova azóta is visszavágyom...na, de beszéljenek miklóscsabiról, a borokról, a pincészetről, a halvacsoráról, luluról, nyammmról a képek, egyébként meg látogassatok el hozzá:)





 

2013. október 22.

Behind the scenes - Ételfotós tanfolyamon jártam

Képzeljétek kedves Nyammmerek, a hétvégén Studer-Tüske Veronika ételfotós tanfolyamán jártam! Fél éve vártam ezt a jeles napot, hiszen akkor tartotta Vera az első workshopot, amire sajnos mégsem tudtam elmenni, így már jó előre befoglaltam és bevéstem a naptárba ezt az októberi időpontot! Vera az egyik kedvenc gasztroblogom szerzője is egyben, illetve ha lehet ilyet mondani az egyik olyan gasztroblogger, akinek munkássága szinte mintaként lebeg a szemeim előtt. Nagyszerű anyuka, profi fotós és food stylist, gasztroblogger és amennyire személyesen is megismertem egy nagyon kedves ember és tök jó tanár:)! A helyszín egy fotóstúdió volt, eszméletlen mekkora ablakokkal és természetes fény mennyiséggel, ez az ami nekem nagyon hiányzik: a FÉNY:)! Én személy szerint teljes eufórikus állapotban voltam a tanfolyamon, mikor megláttam az okítások után a fényképezőgép kijelzőjében a képeim, teljesen olyan volt, mintha Vera beköltözött volna a gépembe:)! Szóval bárki ételfotós tanfolyamra adná a fejét én egyenlőre csakis Őt ajánlom Nektek is! Nem mellesleg szuper magazint is készít (The Spoon), lessétek meg csak itt:)! Remélem a jövőbeni képeimen Ti is észreveszitek majd a változást, rajta vagyok az ügyön:) Most pedig sok-sok kép a tanfolyamról!
Vera, itt is köszönöm a tanfolyamon elsajátított tudást, az isteni ételeket és a szuper napot:o)!





 
 







 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hiba történt a modul működésében